SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Handbollsklubben Ankaret

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!

 

Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
E-post: info@hkankaret.se 

   

Bg 221-2124
Org nr 846001-6598

Swish Shop  123 617 10 94

följ oss gärna i sociala medier Facebook och Instagram

HK Ankaret lanserar Visselblåsartjänst
2023-01-26 17:28

En trygg och säker miljö för våra medlemmar och anställda är en viktig del i HK Ankarets värderingar. Som ett led i detta arbete lanserar vi nu visselblåsartjänst för att tillhandahålla ett säkert och konfidentiellt sätt för våra medlemmar, våra anställda och andra intressenter att rapportera oetiskt eller olagligt beteende, såsom bedrägeri, hot, korruption eller diskriminering. Det är en av våra befintliga sponsorer; Puls Solutions som utökar samarbetet med HK Ankaret och bidrar med visselblåsartjänsten. 

 

Hur fungerar en visselblåsartjänst?

I en förening ansvarar medlemmarna och, ytterst, den valda styrelsen för att föreningen följer föreningens värdegrund. Därför ska visselblåsartjänsten normalt inte användas för ärenden som handlar om avvikelser från värdegrunden. I första hand kan en medlem som misstänker avvikelser från värdegrunden alltid vända sig föreningens styrelse.

Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten erbjuder HK Ankaret en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom föreningen. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för vårs verksamhet.

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt.

 

När kan jag använda visselblåsartjänsten?

Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din ledare eller tränare.

Visselblåsarärenden kan exempelvis handla om:

  • ekonomiska oegentligheter
  • övergrepp
  • trakasserier
  • diskriminering

För att uttrycka missnöje med föreningen eller därtill relaterade frågor ska du ta upp detta med föreningens ledning eller styrelse eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden.

En person som skickar ett meddelande genom visselblåsartjänsten behöver inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.

 

Så här hanteras ditt meddelande

Alla meddelanden behandlas konfidentiellt. Meddelande lämnade i denna tänst är krypterade och meddelas ordförande och vice ordförande i förening.

Personuppgifter om lagöverträdelse behandlas enbart för nyckelpersoner eller personer i ledande ställning, i enlighet med Datainspektionens riktlinjer.

 

Lilla VM i Borgebyhallen 28 januari
2023-01-09 10:40
Sverige arrangerar både Herr- och Dammästerskapet under 2023.
 
Ankaret Damer Div 3 syd säsongen 2022-23
2022-09-26 22:18
SNART I EN HALL NÄRA DIG!
 
En ny säsong med 22 spännande avsnitt är tillgängliga från söndag 2 oktober.
Välkomna till Borgebyhallen och till bortamatcherna för att heja fram våra Damer i div 3.
 
#viärankaret #lommakommun
Spelprogram Ankaret herrar Div 1 2022-23
2022-09-21 11:59
SNART I EN HALL NÄRA DIG!
En ny säsong med 22 spännande avsnitt är tillgängliga från den 30 september.
Välkomna till Borgebyhallen och till bortamatcherna i herrar div 1 spelet för att heja fram vårt lag.
 
#viärankaret #lommakommun
Ordföranden summerar
2022-04-19 11:08

 

Påskhelgen är en perfekt tidpunkt på handbollsåret för att ta sig an en summering av säsongen som gått. Seriespel är slut för alla våra HK Ankaret lag och sånär som en spännande match i Svenska Cupen den 28 april så är det färdigtävlat för säsongen för våra representationslag. Först och främst kan vi konstatera att det är en stor lättnad att vi lämnat pandemiperioden bakom oss. Under nästan två hela säsonger fick vi kämpa med restriktioner, inställda matcher och turneringar, möten på distans, träning i mindre grupper mm.

 

Våra duktiga och engagerade ledare i föreningen visade under denna tid prov på en fantastisk uppfinningsrikedom och kreativitet. Trots restriktioner så har alla våra spelare hållits igång på ett bra sätt. I vissa årgångar har vi tappat några spelare, men det är väldigt få jämfört med vad vi hör exempel på från andra verksamheter och det ser vi som ett mycket gott betyg för våra ledare i föreningen. I HK Ankaret har vi i dagsläget 602 st aktiva spelare i alla åldrar från bollskola till seniorhandboll. Könsfördelningen är i princip helt jämn med 51% killar och 49% tjejer vilket vi är glada och stolta över.

 

När det gäller våra representationslag så har såväl damer som herrar en fin säsong bakom sig. Vår ambitionsnivå med representationslagen kan vara värd att upprepa – ”vi vill spela på en tillräckligt hög nivå i seriesystemet för att våra ungdomar skall se det som ett stimulerande och utmanande steg i sin utveckling som seniorhandbollsspelare”.

Vårt unga och talangfulla damlag slutade trea i tabellen och missade med minsta tänkbara marginal chansen att kvala för en plats i division två. Herrlaget slutade på en imponerande andraplats i division 1. Slog ut Täby i första kvalrundan till Allsvenskan men föll därefter i andra kvalomgången mot Torslanda från Göteborg. Vi fortsätter alltså i samma serier till hösten. Men vi gör det med ytterligare ett års erfarenhet under matchtröjan, med i princip samma spelartrupper som den gångna säsongen och dessutom har våra huvudledare på såväl dam som herrsidan har valt att förlänga sina kontrakt med HK Ankaret. Med detta sagt har vi alla förutsättningar på plats för en riktigt bra säsong 2022/23.

 

På juniorsidan Herr var vi osäkra på truppens storlek inför säsongen och valde spel både med ett juniorlag och ett farmarlag i Div 3. Med en lite mindre trupp än vi hoppats på och dessutom några skador så tvingades vi stryka laget ur juniorserien en bit in på hösten. Dessvärre var vi redan då akterseglade i div 3 tabellen och fick kämpa i uppförsbacke hela säsongen. Tyvärr föll vi på målsnöret och tappade därmed vår plats i Div 3 för vårt farmalag inför kommande säsong. Något damjuniorlag har vi inte haft i HK Ankaret på ett tag så där finns inget att rapportera från säsongen som gått. Därför är det desto roligare att kunna konstatera att vi inför säsongen 2022/23 definitivt har underlag för ett juniorlag på damsidan. Detta har varit efterlängtat då juniorverksamheten är en nyckel både för att förse representationslaget med spelarmaterial för spel på seniornivå och för att ha fortsatta spelmöjligheter inom föreningen för alla duktiga ungdomar som kommer underifrån.

 

Organisatoriskt har vi en, till stora delar, ny styrelse för HK Ankaret sedan början av säsongen. Under hela förra säsongen och inledningen av denna så påverkades styrelsearbetet mycket av pandemin. Alla möten hölls på distans och frågor avseende hanteringen av pandemins utmaningar tog mycket fokus från det mer framåtriktade arbetet. Ett viktigt styrelsebeslut innebar att vi genomförde en rekrytering av en heltidsanställd föreningsutvecklare. Denna rekrytering föll mycket väl ut och vi har sedan en tid tillbaka anställt Lars Eide Andersson som är i full gång att installera sig i föreningen. Ett styrelsebeslut som fattades redan hösten 2020 var att vi vill uppmärksamma vår hemmaarena Borgebyhallens 10-årsjubileum som inföll våren 2021. Borgebyhallen som samlingspunkt har varit helt central i den fina utveckling som vår förening haft under de senaste 10 åren och vi ser det också som ett ypperligt tillfälle att samla alla engagerade ledare till en trevlig tillställning. På grund av pandemin kunde något jubileum inte firas under 2021 utan kommer istället att genomföras den 14 maj i år. Dagen kommer att innehålla en mängd aktiviteter i och runt hallen under dagen och avslutas på kvällen med en gemensam middag och underhållning för spelare i våra representationslag och alla ledare i föreningen.

Till sist vill jag på Styrelsens vägnar rikta ett stort tack till alla spelare, ledare, funktionärer, domare och andra engagerade för era insatser under den gångna säsongen. Det är ni alla och vi alla tillsammans som är vår förening! Vi ses den 14 Maj!!

 

// Med vänliga Påskhälsningar från Styrelsen i HK Ankaret

 

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Sponsor, 26/01 18:03 
PA , 02/10 19:41 
P -08, 06/09 16:00 
P-09 , 10/08 22:15 
P -10, 06/08 20:51 
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer