SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Handbollsklubben Ankaret

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!

 

Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
E-post: info@hkankaret.se 

   

Bg 221-2124
Org nr 846001-6598

Swish Shop  123 617 10 94

följ oss gärna i sociala medier Facebook och Instagram

HK Ankaret lanserar Visselblåsartjänst
2023-01-26 17:28

En trygg och säker miljö för våra medlemmar och anställda är en viktig del i HK Ankarets värderingar. Som ett led i detta arbete lanserar vi nu visselblåsartjänst för att tillhandahålla ett säkert och konfidentiellt sätt för våra medlemmar, våra anställda och andra intressenter att rapportera oetiskt eller olagligt beteende, såsom bedrägeri, hot, korruption eller diskriminering. Det är en av våra befintliga sponsorer; Puls Solutions som utökar samarbetet med HK Ankaret och bidrar med visselblåsartjänsten. 

 

Hur fungerar en visselblåsartjänst?

I en förening ansvarar medlemmarna och, ytterst, den valda styrelsen för att föreningen följer föreningens värdegrund. Därför ska visselblåsartjänsten normalt inte användas för ärenden som handlar om avvikelser från värdegrunden. I första hand kan en medlem som misstänker avvikelser från värdegrunden alltid vända sig föreningens styrelse.

Det kan dock finnas känsliga ärenden då man inte vill eller vågar berätta den normala vägen, men ändå vill göra sin röst hörd. Genom visselblåsartjänsten erbjuder HK Ankaret en möjlighet att konfidentiellt kommunicera misstankar om avvikelser från värdegrunden inom föreningen. Tjänsten är viktig för att minska risker och för att upprätthålla förtroendet för vårs verksamhet.

Visselblåsarmeddelanden kan lämnas öppet eller anonymt.

 

När kan jag använda visselblåsartjänsten?

Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din ledare eller tränare.

Visselblåsarärenden kan exempelvis handla om:

  • ekonomiska oegentligheter
  • övergrepp
  • trakasserier
  • diskriminering

För att uttrycka missnöje med föreningen eller därtill relaterade frågor ska du ta upp detta med föreningens ledning eller styrelse eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden.

En person som skickar ett meddelande genom visselblåsartjänsten behöver inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.

 

Så här hanteras ditt meddelande

Alla meddelanden behandlas konfidentiellt. Meddelande lämnade i denna tänst är krypterade och meddelas ordförande och vice ordförande i förening.

Personuppgifter om lagöverträdelse behandlas enbart för nyckelpersoner eller personer i ledande ställning, i enlighet med Datainspektionens riktlinjer.

 

Lilla VM i Borgebyhallen 28 januari
2023-01-09 10:40
Sverige arrangerar både Herr- och Dammästerskapet under 2023.
 
Julen – en tid att vara i förening
2022-12-23 14:09

Handbollshösten 2022 har gått i mål och nu lägger sig några få dagar av julefrid i vår hemmaborg Borgebyhallen. Detta lugn är verkligen en kontrast till all härlig aktivitet under de gångna månaderna och det är samtidigt lugnet före den fantastiska stormen som sveper in direkt efter julhelgen med en mängd evenemang och aktiviteter som HK Ankaret medverkar i eller arrangerar på egen hand.

Från HK Ankarets styrelse vill vi skicka en julhälsning till medlemmar, spelare, publik, ledare, sponsorer, domare, föräldrar, Lomma kommun, funktionärer och alla andra som på ett eller annat sätt bidrar till vår härliga förening.

Begreppet att ”vara i förening” passar väl ändå lite extra bra så här i juletid. Vi tar alla några dagars välförtjänt paus från arbetsliv och andra engagemang för att förenas med familj, släkt och vänner.

I vår stora gemensamma ”HK Ankaret familj” med drygt 700 familjemedlemmar har vi en händelserik höst bakom oss.

På damsidan har vi under hösten satsat lite extra. Med ett fokuserat projekt, ”Tjejsatsningen”, har vi fått härligt driv i vår verksamhet. För första säsongen på flera år är vi representerade med lag i alla serier. Ett ungt och talangfullt damlag i Div 3, en stark juniortrupp som ångar på i serien och spelar USM Steg 3 den 7-8 januari. Vi arrangerar på hemmaplan i Borgebyhallen så kom och heja på! Underifrån kommer en stor spelartrupp i flickor A som också spelar USM Steg 3 i Göteborg i slutet av januari.

På herrsidan hade vårt Div 1 lag en tung start med en rad tappade ledningar och jobbiga uddamålsförluster. Men med vinterkylan kom lyftet och killarna kan ta välförtjänt julledighet efter tre raka vinster i december månad. Med vår junior/U trupp valde vi spel i Div 4 och med en underbar spelglädje och härlig stämning i truppen kan vi summera en höst med 6 raka segrar och inte en enda tappad poäng – hatten av grabbar! Pojkar A fick arrangera USM Steg 2 hemma i Borgebyhallen i december. Ett otroligt väl genomfört arrangemang såväl organisatoriskt som handbollsmässigt. Trots en magisk insats i en rafflande avslutningsmatch mot Hallby så föll vi på målsnöret och missade en plats i Steg 3 på målskillnad. Surt såklart, men all heder åt en fantastisk insats.

Vår barn- och ungdomsverksamhet frodas och vi ser en tillströmning av nya barn som vill komma och prova på vår sport. Inför VM-året 2023 genomför vi en mängd aktiviteter på skolorna i kommunen rubricerat ”Lilla VM” som avslutas med en finaldag i Borgebyhallen den 28 januari. Vidare planerar vi att under våren starta upp träningsgruppen ”Ankungarna” för de allra yngsta, det kan aldrig bli för tidigt att bekanta sig med den roligaste leksaken av alla – handbollen.

Om hösten varit händelserik är det bara en försmak av vad vårsäsongen har att bjuda. Vi inleder i mellandagarna med den stora handbollsfesten Lundaspelen som merparten av våra spelare och ledare kommer att delta i och därefter kommer en strid ström av aktiviteter och arrangemang fram till vår avslutningsfest som 2023 kommer att firas den 13 maj.

Men innan dess så tar vi några sköna dagars ledighet i förening med familj, nära och kära!

 

Med Varma och Hjärtliga Julhälsningar från Styrelsen i HK Ankaret

Ankaret Damer Div 3 syd säsongen 2022-23
2022-09-26 22:18
SNART I EN HALL NÄRA DIG!
 
En ny säsong med 22 spännande avsnitt är tillgängliga från söndag 2 oktober.
Välkomna till Borgebyhallen och till bortamatcherna för att heja fram våra Damer i div 3.
 
#viärankaret #lommakommun
Spelprogram Ankaret herrar Div 1 2022-23
2022-09-21 11:59
SNART I EN HALL NÄRA DIG!
En ny säsong med 22 spännande avsnitt är tillgängliga från den 30 september.
Välkomna till Borgebyhallen och till bortamatcherna i herrar div 1 spelet för att heja fram vårt lag.
 
#viärankaret #lommakommun
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Sponsor, 26/01 18:03 
PA , 02/10 19:41 
P -08, 06/09 16:00 
P-09 , 10/08 22:15 
P -10, 06/08 20:51 
 
Matchprogram 14 januari Herr Div1 HK Ankaret Låga
Ankaret Shop
Våra sponsorer