SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Handbollsklubben Ankaret

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!

 

Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
E-post: info@hkankaret.se 

   

Bg 221-2124
Org nr 846001-6598

Swish Shop  123 617 10 94

följ oss gärna i sociala medier Facebook och Instagram

Vad är det som gör att Du spelar handboll?
2023-09-22 17:42

Vi frågade ett urval av våra barn och ungdomar om vad som gör att de hittat till handbollen och fortsätter spela i Ankaret.

 

Välkommen till Ankaret!

Välkommen till Ankaret
2023-09-17 20:13
 
Styrelsen 2023-24
2023-08-27 20:28

Vid dagens årsmöte, som glädjande samlade rekordmånga medlemmar valdes styrelsen för den kommande säsongen.

 

Fr.v Erik Carlberg, Björn Persson, Ulrika Malmström, Birgitta Nygren, Jenny Wittström, Niclas Persson, Anders Rask. Ulrik Andersson saknas på bilden.

 

Grattis och lycka till!

 

Samarbetsavtal med HK Malmö
2023-08-18 16:12

Handbollsklubbarna HK Ankaret i Lomma/Bjärred och HK Malmö tecknar unikt samarbetsavtal HK Ankaret, med ca 700 medlemmar, har en stor breddverksamhet med fokus på barn och ungdomar i Lomma kommun. Föreningen har lag i alla åldersklasser och seniorlag på både dam- och herrsidan i Division 3 säsongen 2023/24. På seniornivå har HK Ankaret som filosofi att bemanna representationslagen i stor utsträckning med spelare från den egna verksamheten. HK Malmö är en elitsatsande handbollsförening som säsongen 2023/24 spelar med sina representationslag i Handbollsligan för herrar och i Division 1 för damer. Utöver representationslagen har HK Malmö ett utvecklingslag Herr i division 2, ett utvecklingslag Dam i division 3 samt en barn- och ungdomsverksamhet för både killar och tjejer. Vid möten klubbarna emellan har vi konstaterat att våra respektive verksamheter kompletterar varandra på ett bra sätt och funnit ett flertal områden för ett framtida samarbete. För att bygga detta samarbete vidare har vi enats om att teckna ett samarbetsavtal.

 

Ambitionen med samarbetet är att med gemensamma krafter utveckla verksamheterna i båda föreningarna och med våra samlade resurser kunna erbjuda våra spelare bästa möjliga förutsättningar för sin framtida handbollsutveckling.
-Vi ser många områden där vi kan komplettera varandra, och det ska bli otroligt spännande att erbjuda våra medlemmar och tränare en än mer heltäckande verksamhet genom samarbetet med HK Malmö, säger Niclas Persson, ordförande i HK Ankaret.

-Det finns en bra dynamik mellan föreningarna där HK Malmö i utbytet kan erbjuda en väg till en seniorhandboll på hög nivå för spelare utanför Malmöregionen samt en handbollskompetens för utvecklingen av ledare och spelare. Det här samarbetet ger oss även fina möjligheter att bredda HK Malmös verksamhet med erfarenhet och kunskap från en förening som är väldigt stark på ungdomssidan, säger Robert Månson Sportchef i HK Malmö.


Exempel på områden och aktiviteter som föreningarna kommer att samarbeta kring är:
-Träningssamarbete och spelarutveckling

-Årliga träningsmatcher mellan föreningarnas lag-HK Malmö förlägger en av herrlagets matcher i    Svenska Cupen i Borgebyhallen

-Inbjudningar av HK Ankarets medlemmar till HK Malmös hemmamatcher

-Samarbete kring våra satsningar på Parahandboll som redan idag finns inom båda föreningarna

-Utveckla en gemensam Handbollscamp för lite äldre ungdomar på sommarlov och/eller höstlov.

-Samarbete kring tränarutbildningar samt inspirationsträningar och internutbildning för ledare i olika former

 

Genom åren har flera spelare från HK Ankaret på såväl dam- som herrsidan fortsatt sin handbollskarriär i HK Malmö. Genom detta samarbete skapar vi en riktigt stark bas för att ännu fler ungdomar från de egna leden, i såväl HK Ankaret som HK Malmö, skall ges möjlighet att utmana sig själva på den nivå som är rätt för stunden och uppnå sin fulla potential som handbollsspelare.

Är du vår nya kassör?
2023-07-28 14:59

HK Ankaret, en av Skånes största föreningar, säker en ny kassör 

 

Vill du vara med att driva vår förening vidare? 

  

Inför nästa valperiod med start den 27 augusti söker vi en kassör till vår styrelse Vår nuvarande kassör har arbetet med strategisk rapportering till styrelsenoch uppföljning medan vårt kansli har utfört löpande bokföring. Bokföring sker i Fortnox.  

  

Styrelsen träffas ca 10 gånger per år. Vi har en tydlig dagordning och struktur på mötena. Det finns sedan tidigare en klar rollfördelning i styrelsen och verksamheten. Vi arbetar såväl på plats fysiskt som på distans när det krävs genom digitala möten i Teams. 

Som kassör vill vi att du har koll på och ansvarar för vår ekonomi. Rollen är i mycket liten omfattning operativ, och du förväntas göra avrapportering av det ekonomiska läget vid våra styrelsemöten. Till din hjälp har du styrelsen, kanslist och samt vår revisor. 

 

Övergripande ansvar för kassör 

  • Årsbudget samt avrapportering mot budget vid styrelsemöten
  • Se till att skatter, avgifter och skulder betalas i rätt tid
  • Firmatecknare
  • Som attestant godkänna utbetalning av arvoden och leverantörsfakturor
  • Kontakt med redovisningsekonom

 

 Uppgifterna för kanslist/redovisningsekonom: 

  • Utföra bokföringen; föra bok över räkenskaper, upprätta balans och resultaträkningar.
  • Upprätta och avge allmän självdeklaration, särskilda uppgifter, kontrolluppgifter, uppbördsdeklarationer samt andra uppgifter inom skatte och avgiftsområdet

 

Är du intresserad? Vi tror att det handlar om mellan 1 och 2 timmar per månad för ditt engagemang. Vid något tillfälle per år har vi en längre framtids workshop som brukar gå av stapeln i trevlig miljö med trevliga styrelsekollegor. 

 

Är du intresserad? Känner du någon som är intresserad eller vill tipsa om? 
Tveka inte att höra av dig till sammankallande för valberedningen Erik Blohm Nygren,  
0768-94 27 95, e.b.nygren@gmail.com, till ordförande Niclas Person, 070-954 14 90, niclas@hkankaret.se eller vice ordförande Anders Rask, 076-644 15 95, anders@hkankaret.se  

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
F -17, 21/10 19:48 
Damer A Div 3, 21/09 13:14 
F16/ FA, 31/08 14:20 
P-16, 27/07 13:39 
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer