SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HK Ankaret
Handboll

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
2022-07-18 11:59
Kallelse till HK Ankarets årsmöte 2022

Kansli, ledare, föräldrar o spelare - medlemmar i HK Ankaret

 

Härmed inbjudes ni att delta på HK Ankarets årsmöte den 30 augusti kl 18:00 i Caféet, Borgebyhallen.

 

Föredragningslista för Handbollsklubben Ankaret och Bjerreds Handbollsklubb kommer att presenteras i mitten av augusti och erforderliga handlingar kommer att finns på HK Ankarets Kansli. Ytterligare en spännande programpunkt kommer att presenteras I samband med årsmötet. Eventuella motioner behöver vara styrelsen tillhanda före den 8 augusti.

 

 

Välkomna!

 

Styrelsen i HK Ankaret,

genom
Niclas Persson

Ordförande HK Ankaret

Ordföranden summerar
2022-04-19 11:08

 

Påskhelgen är en perfekt tidpunkt på handbollsåret för att ta sig an en summering av säsongen som gått. Seriespel är slut för alla våra HK Ankaret lag och sånär som en spännande match i Svenska Cupen den 28 april så är det färdigtävlat för säsongen för våra representationslag. Först och främst kan vi konstatera att det är en stor lättnad att vi lämnat pandemiperioden bakom oss. Under nästan två hela säsonger fick vi kämpa med restriktioner, inställda matcher och turneringar, möten på distans, träning i mindre grupper mm.

 

Våra duktiga och engagerade ledare i föreningen visade under denna tid prov på en fantastisk uppfinningsrikedom och kreativitet. Trots restriktioner så har alla våra spelare hållits igång på ett bra sätt. I vissa årgångar har vi tappat några spelare, men det är väldigt få jämfört med vad vi hör exempel på från andra verksamheter och det ser vi som ett mycket gott betyg för våra ledare i föreningen. I HK Ankaret har vi i dagsläget 602 st aktiva spelare i alla åldrar från bollskola till seniorhandboll. Könsfördelningen är i princip helt jämn med 51% killar och 49% tjejer vilket vi är glada och stolta över.

 

När det gäller våra representationslag så har såväl damer som herrar en fin säsong bakom sig. Vår ambitionsnivå med representationslagen kan vara värd att upprepa – ”vi vill spela på en tillräckligt hög nivå i seriesystemet för att våra ungdomar skall se det som ett stimulerande och utmanande steg i sin utveckling som seniorhandbollsspelare”.

Vårt unga och talangfulla damlag slutade trea i tabellen och missade med minsta tänkbara marginal chansen att kvala för en plats i division två. Herrlaget slutade på en imponerande andraplats i division 1. Slog ut Täby i första kvalrundan till Allsvenskan men föll därefter i andra kvalomgången mot Torslanda från Göteborg. Vi fortsätter alltså i samma serier till hösten. Men vi gör det med ytterligare ett års erfarenhet under matchtröjan, med i princip samma spelartrupper som den gångna säsongen och dessutom har våra huvudledare på såväl dam som herrsidan har valt att förlänga sina kontrakt med HK Ankaret. Med detta sagt har vi alla förutsättningar på plats för en riktigt bra säsong 2022/23.

 

På juniorsidan Herr var vi osäkra på truppens storlek inför säsongen och valde spel både med ett juniorlag och ett farmarlag i Div 3. Med en lite mindre trupp än vi hoppats på och dessutom några skador så tvingades vi stryka laget ur juniorserien en bit in på hösten. Dessvärre var vi redan då akterseglade i div 3 tabellen och fick kämpa i uppförsbacke hela säsongen. Tyvärr föll vi på målsnöret och tappade därmed vår plats i Div 3 för vårt farmalag inför kommande säsong. Något damjuniorlag har vi inte haft i HK Ankaret på ett tag så där finns inget att rapportera från säsongen som gått. Därför är det desto roligare att kunna konstatera att vi inför säsongen 2022/23 definitivt har underlag för ett juniorlag på damsidan. Detta har varit efterlängtat då juniorverksamheten är en nyckel både för att förse representationslaget med spelarmaterial för spel på seniornivå och för att ha fortsatta spelmöjligheter inom föreningen för alla duktiga ungdomar som kommer underifrån.

 

Organisatoriskt har vi en, till stora delar, ny styrelse för HK Ankaret sedan början av säsongen. Under hela förra säsongen och inledningen av denna så påverkades styrelsearbetet mycket av pandemin. Alla möten hölls på distans och frågor avseende hanteringen av pandemins utmaningar tog mycket fokus från det mer framåtriktade arbetet. Ett viktigt styrelsebeslut innebar att vi genomförde en rekrytering av en heltidsanställd föreningsutvecklare. Denna rekrytering föll mycket väl ut och vi har sedan en tid tillbaka anställt Lars Eide Andersson som är i full gång att installera sig i föreningen. Ett styrelsebeslut som fattades redan hösten 2020 var att vi vill uppmärksamma vår hemmaarena Borgebyhallens 10-årsjubileum som inföll våren 2021. Borgebyhallen som samlingspunkt har varit helt central i den fina utveckling som vår förening haft under de senaste 10 åren och vi ser det också som ett ypperligt tillfälle att samla alla engagerade ledare till en trevlig tillställning. På grund av pandemin kunde något jubileum inte firas under 2021 utan kommer istället att genomföras den 14 maj i år. Dagen kommer att innehålla en mängd aktiviteter i och runt hallen under dagen och avslutas på kvällen med en gemensam middag och underhållning för spelare i våra representationslag och alla ledare i föreningen.

Till sist vill jag på Styrelsens vägnar rikta ett stort tack till alla spelare, ledare, funktionärer, domare och andra engagerade för era insatser under den gångna säsongen. Det är ni alla och vi alla tillsammans som är vår förening! Vi ses den 14 Maj!!

 

// Med vänliga Påskhälsningar från Styrelsen i HK Ankaret

 

Introduktion från Lars Eide Anderson, Föreningsutvecklare HK Ankaret
2022-03-12 14:12

"Tack styrelsen för HK Ankaret!

Tack för att ni ger mig förtroendet att ingå i er sedan många år väl fungerande förening av ledare, spelare, funktionärer och föräldrar.

Bemötandet dessa dagar har varit överväldigande och väldigt inspirerande. HK Ankaret är en förening med trygghet, gemenskap, kreativitet och en förening som ger goda förutsättningar för bästa utveckling av både individen och våra lag.

 

Jag heter Lars Eide Andersson. Är född och uppvuxen i Lund. Är gift med Ingrid, Inredningsarkitekt från Lillehammer. Vi har skapat och efter bästa förmåga fostrat tre barn tillsammans Vilde 22 född i Köpenhamn, Sixten 19 och Erik 16 år båda födda i Uddevalla. Yrkesliv inom teknik, möbel- inredningssnickeri och handboll. Inom handbollen har jag varit både spelare och ledare i H-43, Lugi, Bergens HK (N), IL Norröna (N), Fredriksbergs IF (DK) och i GF Kroppskultur. Spelar golf och kallbadar. Har varit fritidspolitiker. Är blodgivare!

 

Jag kommer att tillföra mitt hantverks kvalitets och hållbarhets perspektiv, gränslösa kärlek till vår sport, min positivitet och min stora glädje att vara med människor. Leder andra gör jag när och där det behövs. Fortsätt skapa positiv träningskultur, var öppen för nya möten och bildning, så håller jag i och framöver bli er mänskliga laddstolpe att leda oss i förening. / Lars Eide Andersson"

 

Ny Föreningsutvecklare Lars Eide Andersson på HK Ankaret
2022-03-09 07:56

HK Ankaret låter stolt meddela att vi idag rekryterat Lars Eide Andersson som heltidsanställd Föreningsutvecklare. Lars har en gedigen handbollsbakgrund med 14 säsonger som elitspelare och ännu fler som ledare inom handboll i såväl Sverige som i Danmark. Senast kommer Lars från en anställning som ledare och föreningsutvecklare i handbollsklubben GF Kroppskultur i Uddevalla.

 

- HK Ankaret är i en intensiv och spännande utvecklingsfas och att nu få in Lars Eide Andersson i föreningen ser vi som en fantastisk möjlighet för att ta nästa steg i vår utveckling, säger Niclas Persson ordförande i HK Ankaret. Vi har fått många ansökningar från mycket kvalificerade kandidater, vilket vi ser som ett bevis på att klubben har ett gott renommé i handbollskretsar. Lars med sitt brinnande handbollsintresse och föreningshjärta kändes direkt som en klockren kandidat för den roll som vi nu tillsätter i HK Ankaret.

 

- Att flytta tillbaka till Skåne och bli en del av den härliga skånska handbollsfamiljen igen efter 20 år i ”exil” i Uddevalla känns fantastiskt roligt, säger Lars Eide Andersson. Jag har en mycket positiv bild av HK Ankaret som förening och ser fram emot att inleda mitt nya uppdrag. Föreningsbyggande är något jag verkligen brinner för och har ägnat mig åt under en stor del av min karriär och att komma in i föreningen nu innan säsongen avslutas ser jag som en stor fördel.

 

Lars tillträder omgående den nyinrättade tjänsten i HK Ankaret men kommer under den första tiden att arbeta på deltid under tiden som han avvecklar sitt uppdrag i Kroppskultur. Parallellt med att Lars bekantar sig med föreningen från insidan kommer han direkt att bli involverad i vårt arbete med sponsorer, kvalspel till herrallsvenskan under våren och allt förarbete inför säsongen 2022/23.

 

Varmt välkommen!

 

HK Ankaret - där det händer!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
P-09 , 10/08 22:15 
P -10, 06/08 20:51 
F -08, 23/07 21:43 
P -17, 06/05 10:27 
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer