Samling:11:00
Aktivitetsinfo: Vi är 15 st och som ni vet kan vi bara vara 14 inskrivna men om alla är friska som var på träningen står Wilma över!
Första vinsten för Damlaget!
2019-10-12 14:40
Damlaget vann sin första match i Div 2 ( historisk vinst för damlaget som aldrig varit högre i seriesystemet) mot Vinslöv med 19-12. Matchens lirare blev Cassandra Carlgren som mottog en blandning av godsaker från Borgeby Kryddgård.
Det blev en strålande inledning på matchen med ett tätt försvar och ett bra anfallsspel och det tog 7 minuter innan Vinslöv kunde få in sitt första mål. Hela första halvlek var en försvarsmässig succé och med lite skärpa till i anfallsspelet hade marginalen kunnat varit större. Vi gick till halvtidsvila med en ledning på 10-4.

Om inledningen på matchen var bra som var inledningen på andra halvlek precis tvärtom, i alla fall anfallsmässigt. Alldeles för chansartade avslut och för korta anfall. Vi försöker köra anfallsspel med tålamod och avvakta till vi får det där 100-läget som inte kommer efter 4-5 passningar utan istället efter 10-15 passningar. Så likt Vinslövs första halvlek så tog det oss 7 minuter innan vi satte vår första boll i mål och det måste vi förbättra. Chanserna fattades inte men vi tog 50-50 läget istället för att hålla oss kalla.

Segern var kassaskåpssäker så vi var aldrig riktigt oroliga på bänken att vinsten skulle gå oss ur händerna men som ledare vill jag såklart att vi får effekt av det vi tränar på. Nöjd med vinst och ett gediget försvarsspel men vi skall lyfta oss ett par snäpp till i vårt offensiva spel.

Ny för i år är Gunnel Afzelius  som är en "gammal" Ankaret-tjej som har varit borta från Borgebyhallen ett par år men är nu tillbaka och presterade en mycket bra insats och satte 8 bollar. Vi har några nyförvärv till men de tar vi i ett annat inlägg!

Matchens lirare utses i varje dammatch efter ett strålande initiativ av ledarna i Flickor 09 som har sett till så att dammatcherna får en guldkant på arrangemanget. Denna gång var flickorna från 09-laget på plats och såg till att Cassandra Carlgren lämnade hallen med ett smil på läpparna.