Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HK Ankaret
Handboll

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
2020-12-30 15:25

Nyårshälsning från HK Ankaret

 

Detta märkliga, och ur föreningssynvinkel tråkiga, år 2020 är till ända och vi skall försöka oss på en nyårshälsning helt utan att använda ”C-ordet” som präglat större delen av året. Utmanande men värt ett försök då vi tror att ni liksom vi vill börja tänka på något annat när vi går in i ett nytt spännande 2021.


Föreningsverksamhet handlar om att göra saker tillsammans. I förening med övriga medlemmar. Ordet i sig signalerar alltså en direkt motsats till ”social distansering” som blivit ett av årets begrepp.


Detta har varit utmanande för oss alla. En styrelse som tvingats till distansmöten som till stor del fått koncentreras till en enda fråga och hur den kan hanteras på bästa sätt. Ledare och spelare som tvingats hitta nya sätt att bedriva sin träning. Sponsorer som inte kunnat erbjudas den uppmärksamhet som våra hemmaarrangemang normalt innebär. Anhöriga som inte fått njuta av att se sina barn och ungdomar spela matcher och cuper. Och inte minst vår fantastiska hemmapublik som inte kunnat erbjudas den spänning och stämning som vi blivit bortskämda med i Borgebyhallen de senaste åren.


Men utmaningarna till trots så är vi nöjda och stolta över det arbete som gjorts och vill rikta ett stort tack till alla engagerade föräldrar, ledare, spelare, sponsorer m fl för era insatser det gångna året. Att begränsa smittspridning har tagits på stort allvar av alla involverade och det har varit en fröjd att följa idérikedomen och anpassningsförmågan från alla ledare i klubben. Full aktivitet ute på gräsplaner, i löpspåren, utegymmet och på beachplanerna. Och senare under hösten digitala träningspass via Facebook, Zoom, SolidSports etc. Stort tack också till alla ledare, spelare och föräldrar för insatsen med försäljning av våra föreningshäften. De utgör en viktig del i föreningens ekonomi, inte minst en säsong som denna då vi helt saknar intäkter från bl a kioskverksamhet och entréavgifter.


Som handbollsspelare och som ledare vill man självfallet ha sportsliga utmaningar. Oavsett om det är mer lekfullt som i barnhandboll där det är de individuella färdigheterna som man vill se utvecklas eller om det finns en resultattavla och en serietabell att följa som i äldre årgångar. Att få mäta sig med en motståndare och få ett kvitto på vad alla timmars träning, allt nötande, all svett och alla blåmärken har gett för resultat – det är ju trots allt det vi strävar efter.


Nu har det dröjt lång tid sedan våra spelare fått möjlighet att testa sina färdigheter i matchsammanhang. Men vi är övertygade om att de insatser som gjorts från ledare, föräldrar och inte minst spelarna själva kommer att visa sig oerhört värdefulla framöver.


Nu ligger ett nytt, orört och spännande år framför oss. En storskalig vaccinationskampanj ser ut att vara på gång och vi håller alla våra tummar för att året som kommer skall bli ett mer normalt handbollsår. Vi vill ju ha minihandbollssammandrag i en fullknökad Borgebyhall, rafflande USM-äventyr för våra ungdomar, våra representationslag i spel inför fulla läktare, flera fulla bussar med ungdomar på väg mot Partille Cup till sommaren och spännande Lundaspelsfinaler om exakt ett år.


Från styrelsens sida kan vi utlova full fart framåt. Vi har massor av idéer kring hur vår fantastiska förening skall utvecklas vidare framöver med eller utan begränsningar på grund av det där C-ordet som inte skulle nämnas…


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla och ett stort tack för året som gått!!


// Styrelsen HK Ankaret

Giab
2020-12-22 14:44
I samarbete med GIAB har vi som förening valt att göra vad vi kan för att spara in på vårt klimatavtrykck samtidigt donerar du pengar till HK Ankaret som verksamhet. 
Restriktioner Lomma Kommun
2020-12-19 12:26
I enlighet med regeringens och FHMs direktiv, gällande försök att minska smittspridning av Covid-19, den 18 december stänger Lomma kommun alla idrottshallar för träning fr o m den 19 december och tills vidare.

Ytterligare information kommer under måndagen den 21 december.

Olyckligt för alla våra barn/ungdomar och föreningslivet - vi hoppas på snabb återgång till öppna hallar igen. Det besked vi fick den 14 december, där även äldre ungdom skulle få börja träna igen, fick ett abrupt slut. Men vår förhoppning är givetvis att vi ska klara det här tillsammans och kunna komma igång med vår fantastiska verksamhet om inte alltför lång tid.


/Birgitta Nygren
HK Ankarets Kansli
"MILJÖHJÄLTAR - FINNS DOM"
2020-12-04 13:38

Hej alla Ankare,


I tider som dessa när Blackfriday & Cyber Monday ligger tätt i minnet och julklappsshopping står högt  på agendan har HK Ankaret inlett ett nytt samarbete med företaget GIAB (Godsinlösen Nordic AB). Detta för att öka vårt hållbarhetsarbete i föreningen & bidra med ett strå till stacken.

Snart är det jul och vi köper hem nya teknikprylar och lägger under granen. Samtidigt är det hög tid för att också lämna in gammal utrustning så att den kan återvinnas. Det är precis det GIAB jobbar med, att samla in gamla teknikprylar och ge dessa nytt liv i en cirkulär affärsprocess.


Principen är enkel.

 •         Klicka på länken längst ner i texten
 •         Fyll i era uppgifter
 •         Välj hur mycket av telefonens värde som ni vill donera till HK Ankaret (50%/75%/100%)
 •         Viktigt att stänga av funktionen Hitta min Iphone, då detta kommer påverka telefonens
          slutvärdering. https://support.apple.com/sv-se/guide/icloud/mmfc0eeddd/icloud
 •         Ett vadderat kuvert & fraktsedel skickas hem till er
 •         Ni lämnar telefonen hos ett postombud (max 3 st telefoner/kuvert)
 •         Telefonen tas emot av GIAB som data-raderar & slutvärdering görs
 •         Telefonen återvinns, blir reservdelar eller repareras och säljs i ett cirkulärt flöde
 •         Den donerade summan betalas ut till föreningen, resterande till er.

 Film om GIAB

Samarbetet går ut på att vi som förening och medlem ska ”samla” in mobiltelefoner som bara ligger i en låda, för ”vi har bytt upp oss”!

Det innebär att du som vill ”Checka In Din Mobiltelefon” (återvinna) gör enligt instruktionen nedan. Allting sker givetvis digitalt i dessa tider, förutom att ni fysiskt måste lämna in telefonen hos ett postombud.

Alla kan vara en miljöhjälte och samtidigt stötta föreningen och våra lag!!

För varje mobiltelefon som lämnas in till GIAB, som kommer till återanvändning – bidrar med en besparing på 69 kg avfall och 55 kg CO2 utsläpp. Detta på grund av att en ny telefon inte behöver skapas per varje återbrukad enhet som säljs.

Sprid vårt hållbarhetsbudskap till grannar och släktingar! Alla enheter som sänds in göra skillnad både för föreningen, våra lag, miljön, motverkar illegala ligor och förbättrar för miljön på lång sikt.   


KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN OCH "CHECKA IN" DIN/DINA GAMLA MOBILER

https://www.godsinlosen.se/hkankaret/


Tack för att du bidrar, tänker hållbart/återbruk och samtidigt är en miljöhjälte!!

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer