Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HK Ankaret
Handboll

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
Ny huvudansvarig tränare för herr senior i HK Ankaret
2020-04-09 17:30
Den nya tränaren Per Albin Borhammar med HK Ankarets sportchef Dejan Nedic

"Vi är mycket nöjda med att få presentera Per Albin ”Abbe” Borhammar i rollen som huvudansvarig för Ankarets Herrseniorer Division 1. 


Vill dock börja med att tacka Christian Lindvall som under de senaste 4 säsongerna varit med om att ta Herrlaget till division 1 och inte bara etablerat laget där utan även framgångsrikt coachat laget till allsvenskt kval och därmed ytterligare satt HK Ankaret på den svenska handbollskartan!


Vår nye huvudtränare ”Abbe” har en spännande bakgrund från Dam och Herr samt Junior- till Seniorhandboll. Han kommer närmast från Lugi där han har varit huvudtränare för Lugis lag i HJ serien samt stöttat tränarstaben för Farmen herr division 1 (Lugis utvecklingslag). Inom Lugi har han på seniorsidan även varit assisterande till Dragan Brljevic i SHE och huvudtränare i Farmen Dam i Division 1 södra. Tillsammans med att Anders Jönsson som åter kliver tillbaka i en roll inom herrlaget, Patrik ”Putte” Åswärd som fortsätter, får vi en tränarstab med en härlig balans av kontinuitet och nytt. Detta skapar mycket bra förutsättningar inför kommande säsong och för fortsatt utveckling av den spelartrupp som avslutade säsongen i kombination med ökat fokus på utveckling av egna talanger".

Säger sportchef, Dejan Nedic."

 

 

Nedan kan ni läsa en kortare intervju med vår nya herrtränare:

 

Vem är den nya tränaren?

 

Jag heter Per-Albin Borhammar men alla kallar mig för Abbe. Fyller 31 år i maj. Bor i Hörby tillsammans med min fru och mina två döttrar, den äldre snart 4 år och den yngre 6 månader. 

Jobbar som Utvecklare Idrott och Fritid på Hörby kommun.

Kommer från början från Herrljunga i Västergötland. Spelade handboll där tills jag flyttade för att plugga på Linnéuniversitetet i Växjö när jag var 19. Jag pluggade ett program som heter Coaching och Sport Management.

 

 

Hur ser din ledarbakgrund ut?

 

Blev under tiden där tränare för ett flicklag i Växjö HF och gick TS1. När jag hade pluggat färdigt flyttade jag till Malmö med min fru. Blev engagerad i Lugi och började med att ta ansvar för flickor A. Hade flickor A i 2 år, sedan var jag assisterande i Farmen Dam i Division 1 södra i 2 säsonger. Under andra året började jag även vara assisterande till Dragan Brljevic i SHE. Var assisterande till Dragan i ytterligare två säsonger, varav det sista året även som huvudtränare i Farmen Dam. De två senaste säsongerna har jag varit tränare Lugi HJ och del av tränarstaben i Farmen herr division 1.

Har under tiden i LUGI även gått TS2 och TS3 som jag blev klar med sommaren 2019

 

Vad tror du om kommande säsong i HK Ankaret?

 

Ser verkligen framemot utmaningen att ta ytterligare ett steg i min ledarkarriär i en så fin och välskött förening som HK Ankaret. Föreningen vill fortsätta vara en toppklubb i Division 1 och dessutom få upp fler av de egna talangerna i laget på sikt. Ett uppdrag som passar mig perfekt då jag både vill vinna och utveckla spelare. 

En annan sak jag verkligen ser framemot är att spela i en fullsatt Borgebyhall och känna stödet från publiken.

 

"Vi önskar Abbe med ledarstab samt spelare stort lycka till med kommande säsong, samtidigt som vi ser fram emot en riktigt spännande handbolls höst."

 

Styrelsen

Jonas Blohm Nygren ny huvudtränare för HK Ankarets Damseniorer
2020-04-02 16:31
Jörgen Persson, Jonas Blohm Nygren, Thomas Krone

Ny tränarstab för HK Ankarets Damseniorer

Jonas Blohm Nygren, Christian Åkerman, Thomas Krone och Jörgen Persson

 

Vi är mycket nöjda över att Jonas med sin långa erfarenhet i klubben, både som spelare, lagkapten i herrseniorlaget och som tränare för bl a FA, går in i rollen som huvudansvarig. Det tillsammans med att Christian ”Mini” går in som tränare, även han med lång historik i klubben såväl som spelare och tränare samt att Thomas och Jörgen fortsatt blir en del av tränarstaben, skapar mycket bra förutsättningar inför kommande säsong, säger sportchef Dejan Nedic. Nedan kan ni läsa en kortare intervju med vår nya damtränare:

 

Är det något särskilt du vill säga till alla supporters som kommer sakna dig på handbollsplanen som spelare?

Först och främst så vill jag tacka alla ledare och spelare för mina otroligt roliga år som lagkapten för herrlaget. Det har varit ett privilegium och få förunnat att få göra resan att som 12-åring, när jag först satte mina fötter på en handbollsplan via A-pojk, herrjunior, Division 3, Division 2 och slutligen två år i toppen av Division 1. Det perfekta slutet likt Rosenberg i Malmö och Zlatan i PSG blev det tyvärr inte, då kval och möjlig uppflytt blev stoppat utav något utanför allas kontroll. Det är med en stor sorg jag lägger skorna på hyllan, mestadels på grund av en makalöst dålig axel. Men har även en pirrande känsla av nyfikenhet för vad som finns framför mig. Slutligen vill jag även rikta ett stort tack till alla er som dykt upp varannan lördag, klockan 15 i Borgebyhallen och stöttat herrlaget i med- och motgång. 

 

Jag vill även rikta ett stort tack till föreningen som tror på mig som huvudtränare för ett seniorlag, mitt första uppdrag som seniortränare. Jag är van vid att vara tränare för de som är yngre än mig, men ser det som en riktigt rolig utmaning att få möjligheten att träna spelare i min egen ålder eller äldre. 

 

Hur ser din ledarbakgrund ut?

Jag gjorde mina första år som tränare för flickor -98 tillsammans med Örjan Sundevall, det är 7 - 8 år sedan. Det var något som kändes naturligt med att vara tränare och det var samtidigt en möjlighet att stilla mitt handbollsberoende! Därefter har jag varit ansvarig för Flickor A hela vägen upp till dagens 03/04, med undantag för en avstickare till Pojkar A. Under dessa år har jag passat på att utbilda mig och innehar i dagsläget BAS, TS1 och TS2. 

 

Finns det någon särskild ledare du ser upp till?  

Jag har varit väldigt lyckligt lottad som spelare i den mening att jag fått ta del av otroligt duktiga och inspirerande tränare. Självklart tar jag tar med mig det ledarskapet som mina ungdomstränare jag hade under min uppväxt, Kenth och Göran. Men även från de ledare jag haft i seniorhandbollen. Ion och Igor till en början, därefter Mini, Phille, Anders, Rolle och till sist Christian och Putte. Alla otroliga på sina egna sätt! 

 

Vad tror du om kommande säsong för damlaget?

Målet med säsongen blir självklart att vi ska börja vinna matcher igen, detta efter ett riktigt tufft år i division två fyllt med skador på nyckelspelare. Jag ser fram emot att bygga en röd tråd från damlag hela vägen ner till flickor A med hjälp av Victor och Peter. Jag ser fram emot att få samarbeta med Jörgen och Tomas, som jag tror jag kommer lära mig mycket ifrån. Men något jag också ser mycket fram emot är att få uppleva en fylld Borgebyhall som ledare för vårt fantastiska damlag och fira framgångar tillsammans med den fantastiska handbollspubliken vi har i lilla Bjärred. 

 

Vad tror du den största utmaningen kommer bli?

Jag tror utmaningarna i år blir att behålla den viktiga stomme spelare som idag finns i damlaget och stärka den med de duktiga tjejerna i flickor 03 och försöka bygga en så stark grupp som möjligt. Att kombinera handboll med jobb, skola och boende utanför Bjärred är inte alltid det lättaste. Men är det något jag lärt mig av de ledare jag själv haft, är att en stark grupp och ett lag som har roligt tillsammans, kan lyckas med det mesta. 

 

Vi önskar Jonas med ledarstab och spelare ett stort lycka till med kommande säsong samtidigt som vi ser fram emot en riktigt spännande höst. 

/Dejan Nedic, Sportchef

Corona information
2020-03-16 11:00
Info rörande Corona!

2020-03-16 KL 11:00


Klubben följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. (De kan snabbt komma att ändras så håll er informerade)

Folkhälsomyndigheten säger följande; "Det finns i dagsläget ingen anledning att ställa in mindre lokala sammankomster, så som träningar."


Det är alltid upp till varje familj att ta ställning till hur man vill förhålla sig till situationen och om man föredrar att hålla sitt barn hemma. Detta gäller nu som tidigare och i framtiden. 

Vi tvingar inga lag till träning.


Skåneshandbollsförbund har gått ut med uppdaterad information och ett förtydligande kring träning.

Information från Riksidrottsförbundet
2020-03-03 15:41

Information:

 

Med anledning av coronaviruset

Svensk handboll ansluter sig till de försiktighetsåtgärder som Riksidrottsförbundet vidtagit.

Riksidrottsförbundet inför hemkarantän för medarbetare som den senaste tiden vistats i de av Folkhälsomyndigheten utpekade områden där coronavirusets utbredning konstaterats. I dagsläget (3 mars 2020) gäller hemkarantän efter vistelse i följande områden:

• Hubei eller annan provins tillhörande Kinas fastland där smittspridning pågår 

• De italienska regionerna Lombardiet, Piemonte, Emilia-Romagna och Veneto 

• Iran

• Sydkorea  

 

Föreningar kan uppmana personer/publik/spelare/ledare/medarbetare som varit i något av dessa områden den senaste tiden, eller som varit i kontakt med personer som vistats i något av dessa områden, att inte besöka handbollsevenemang/-träningar/-matcher.

När det gäller resor, internationella idrottstävlingar och liknande följer vi Utrikesdepartementets reseinformation som du hittar på: 
https://www.regeringen.se/uds-reseinformation/ud-avrader/

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten: 

• En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor.

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när du inte har möjlighet till handtvätt.

• Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindrar du smitta från att spridas i din omgivning eller från att förorena dina händer.

• Stanna hemma när du är sjuk för att undvika att smitta människor på bussen, ditt arbete eller där du är nära andra.


Vi fortsätter att följa utvecklingen och uppmanar alla att aktivt följa och inhämta information via:

Folkhälsomyndigheten på https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/
LEDARUTBILDNING
2020-02-20 16:25

FORTSATT FOKUS PÅ LEDARUTBILDNING

Under 2020/2021 bygger HK Ankaret vidare på sin stora satsning inom utveckling av ledarna i föreningen, som alltid med fokus på barn och ungdom. Ett stort paket med utbildningar och föreläsningar kommer att genomföras och presenteras allt eftersom. Först ut är ett område som berör ”Trygg idrott” – vilket bland annat kommer genomlysa inkludering, mobbning och barnkonventionen.

Genom bidrag från Sparbanksstiftelsen i Skåne, samt RF-SISU Skåne, har vi möjlighet att genomföra den här satsningen.

Syftet är att ge alla ledare utbildning inom ett flertal olika områden, ge inspiration och nya infallsvinklar. Områden som ledarskap, skadehantering och gruppdynamik är några som kommer att beröras. Tillfällena kommer, förutom mycket kunskap, även skapa möjligheter att bygga nätverk inom klubben.

Genom att ge våra ledare den här möjligheten till vidareutbildning, skapar vi förutsättningar för såväl ledare som barn och ungdomar att få en så meningsfull tränings- och tävlingsmiljö som möjligt.

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Matchprogram Div1 HS 7 mars
Ankaret Shop
Våra sponsorer