Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
HK Ankaret förstärker laget med ny elitspelare
2018-05-11 18:52
Vi hälsar Niklas Mörk varmt välkommen till HK Ankaret. Niklas är fostrad i Lugi och har de senaste 5 åren spelat i högsta ligan men haft lite speltid då en av ligans främsta H6-spelare finns på samma position. Nu väljer han HK Ankaret för mer speltid och för att utvecklas som spelare. 

/Anders Tiensuu, Sportchef

Emil Möllerström tillbaka i HK Ankaret nästa säsong
2018-05-04 14:57
Vi är mycket glada över att Emil Möllerström väljer att återvända till Borgebyhallen efter ett år i HK Malmö. Det är en snabb och vass avslutare som gjorde många mål och var viktig spelare för oss när vi vann div 2. 
Vi hälsar Emil lycka till i SM-finalen mot IFK Kristianstad den 10 maj och välkomnar honom sedan till oss.

/Anders Tiensuu,
Sportchef HK Ankaret
Nyheter från HK Ankaret
2018-05-02 10:21

HK Ankaret fortsätter sin långsiktiga satsning på ett av föreningens viktiga fokusområden – ledarförsörjning.
– Vi är mycket glada att vi lyckats knyta Anders Jönsson till HK Ankaret! Då samtliga ledare från förra året finns kvar, kommer vi med denna konstellation på herrsidan få en bra kombination av kontinuitet via Christian och Putte, en bra brygga mellan spelare och tränare med Adam och nu kompletterat med Anders som ny injektion för att utveckla vårt lag och vår långsiktiga handbollsambition. Jag är övertygad om att vi hittat en perfekt mix av ledare som kompletterar varandra både som personligheter och med sina favoritområden, säger Anders Tiensuu,
sportchef i HK Ankaret.

Anders Jönsson dlämnar H43 och väljer HK Ankaret som ny förening till nästa säsong.
Varför? 
– Jag har under många år hållit på med ungdomshandboll och då bland annat varit ledare i mina barns lag. Det senaste året har jag funderat på att nästa steg för mig skulle kunna vara ledare och tränare i ett seniorlag. Nu fick jag möjlighet till detta genom HK Ankaret. De har ett intressant och ungt herrseniorlag som klarat sig fint under den gångna och klubbens första div-1- sejour. Jag har följt HK Ankaret under några år. De har en mycket fin verksamhet och år 2009 blev klubben utsedd till årets handbollsförening i Skåne.
– Jag tror till och med att de dubblat sin verksamhet på de tio senaste åren. Det imponerar. Det finns en god framtidsanda i föreningen, och jag ser med tillförsikt fram emot kommande handbollssäsongen.
Vad är din styrka som ledare? 
– Min främsta styrka är att se och uppmärksamma alla.

Tränare Christian Lindvall får nytt förtroende och en tredje säsong i HK Ankaret.
Berätta vilket mål ni har och vilka förändringar ni kommer göra i ert upplägg till nästa säsong?
– Vi spänner bågen och tycker oss ha fog för det. Med dom förstärkningar som är på väg in så är målsättningen en topp-tre-placering. För att nå detta kommer vi vara mer noga med försäsongsträningen där fokus kommer att vara att förbereda oss fysiskt, både i styrka och kondition. Det kommer bli en helt annan kontroll och stöd så att spelaren sköter sin individuella träning. Efter att analyserat förra säsongen så kunde vi konstatera att i 14 av 22 matcher förlorade vi sista 15 minuterna.
– Vi kommer lägga mycket tid på att jobba med försvarsarbetet. Individuellt för att klara man/man-kampen och kollektivt för att hitta rätt uppställningar mot de spel motståndarna spelar.

En faktor till att HK Ankaret lyckats är att spelartruppen har mycket roligt tillsammans och en viktig del i detta har Patrik Åswärd som är målvaktstränare.
I spelarnas utvärdering av säsongen får du högsta betyg och specifikt för att du är en stor del i trivseln runt laget. Kan du utveckla detta?
– Jag har alltid haft ett positivt tänk även i motgång, därför är min styrka att stimulera spelarna till att fortsätta jobba med deras utveckling. En glad och lätt stämning i truppen gör att det blir en härlig harmoni.
Vi ställer frågan till lagets främste målskytt med 140 mål och tillika assisterande tränare, Adam Sandgren vilken roll han har och vilket område han kommer fokusera på för att vi ska ta nästa steg i utveckling.
– Min viktigaste uppgift som assisterande tränare blir att fortsätta utveckla våra spelare individuellt genom att fokusera på specifika behov hos spelarna samt vara ett stöd i planering och matchförberedelse. Kan vi i stort förbättra vårt försvarsspel och kontringsspel är vi med och slåss om topp-tre-placeringarna.

HK Ankaret gör en lite större och bredare satsning för att växa som förening och där kommer Anders Jönsson ha en lite större roll än beskrivet. Mer om det senare.
– Jag är mycket nöjd med att HK Ankaret lyckats med att både behålla och attrahera handbollskompetens av denna kalibern. Det ger fortsatta förutsättningar att utvecklas som förening, att erbjuda bra handbollsmiljö för de som vill vara aktiva på handbollsplanen och att erbjuda fortsatt bra underhållning för de som stöttar oss på läktarna och på sidan av planen, säger Patrik Romberg ordförande i HK Ankaret.

Kansliet
2018-04-17 15:34

Kansliet håller stängt fr o m onsdag 18 april - 1 maj!


Hälsningar

Birgitta Nygren

HK Ankarets Kansli


070-6870379

info@hkankaret.se

2018-04-11 10:07
Nyheter från våra lag
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer