SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
HK Ankaret
Handboll

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
Påminnelse angående regionens råd
2021-03-02 14:25

Handbollsvänner

 

Här kommer en påminnelse till er om att vi behöver kämpa på för att följa myndigheternas råd i dessa Coronatider! Region Skåne har sina råd på Vårdguiden som man kan skicka ut som en påminnelse till alla att kämpa på!

 

Skärpta nationella råd för att minska smittspridningen

https://www.1177.se/Skane/aktuellt/aktuellt-i-skane/nationella-skarpta-rad-ersatter-skanes-lokala-rad/

 

Du som bor med eller haft nära kontakt med någon som har covid-19

https://www.1177.se/Skane/sjukdomar--besvar/lungor-och-luftvagar/inflammation-och-infektion-ilungor-och-luftror/om-covid-19--coronavirus/lamna-prov-och-fa-provsvar-om-covid-19/du-som-bor-med-eller-haft-nara-kontakt-med-nagon-som-har-covid-19---skane/

 

 

HK Ankarets Kansli

/Birgitta

"MILJÖHJÄLTAR - FINNS DOM"
2021-02-26 13:38

Hej alla Ankare hur går det med inlösen av gamla mobiler?


HK Ankaret har ju inlett ett nytt samarbete med företaget GIAB (Godsinlösen Nordic AB). Detta för att öka vårt hållbarhetsarbete i föreningen & bidra med ett strå till stacken.

Inte en dag för tidigt att lämna in gammal utrustning så att den kan återvinnas. Det är precis det GIAB jobbar med, att samla in gamla teknikprylar och ge dessa nytt liv i en cirkulär affärsprocess.


Principen är enkel.

 •         Klicka på länken längst ner i texten
 •         Fyll i era uppgifter
 •         Välj hur mycket av telefonens värde som ni vill donera till HK Ankaret (50%/75%/100%)
 •         Viktigt att stänga av funktionen Hitta min Iphone, då detta kommer påverka telefonens
          slutvärdering. https://support.apple.com/sv-se/guide/icloud/mmfc0eeddd/icloud
 •         Ett vadderat kuvert & fraktsedel skickas hem till er
 •         Ni lämnar telefonen hos ett postombud (max 3 st telefoner/kuvert)
 •         Telefonen tas emot av GIAB som data-raderar & slutvärdering görs
 •         Telefonen återvinns, blir reservdelar eller repareras och säljs i ett cirkulärt flöde
 •         Den donerade summan betalas ut till föreningen, resterande till er.

 Film om GIAB

Samarbetet går ut på att vi som förening och medlem ska ”samla” in mobiltelefoner som bara ligger i en låda, för ”vi har bytt upp oss”!

Det innebär att du som vill ”Checka In Din Mobiltelefon” (återvinna) gör enligt instruktionen nedan. Allting sker givetvis digitalt i dessa tider, förutom att ni fysiskt måste lämna in telefonen hos ett postombud.

Alla kan vara en miljöhjälte och samtidigt stötta föreningen och våra lag!!

För varje mobiltelefon som lämnas in till GIAB, som kommer till återanvändning – bidrar med en besparing på 69 kg avfall och 55 kg CO2 utsläpp. Detta på grund av att en ny telefon inte behöver skapas per varje återbrukad enhet som säljs.

Sprid vårt hållbarhetsbudskap till grannar och släktingar! Alla enheter som sänds in göra skillnad både för föreningen, våra lag, miljön, motverkar illegala ligor och förbättrar för miljön på lång sikt.   


KLICKA PÅ DEN HÄR LÄNKEN OCH "CHECKA IN" DIN/DINA GAMLA MOBILER

https://www.godsinlosen.se/hkankaret/


Tack för att du bidrar, tänker hållbart/återbruk och samtidigt är en miljöhjälte!!

Seriespelet 2020/2021 nedlagt
2021-02-26 13:17

Alla tränare, spelare och supporters!


I onsdags meddelade Svenska Handbollförbundet att samtliga serier från division 1 och neråt läggs ner för resten av säsongen.

 

Förstår om luften går ur så här omgående efter beskedet. Vi som alla andra hoppas givetvis att vi alla skall orka ladda om och behovet av att lägga en ny plan, är givetvis stor, för att komma vidare. Jag tror ni alla har förmågan att komma tillbaka starkare och bättre om alla vill!


Nu får vi sikta mot att det förhoppningsvis går att få spela enstaka träningsmatcher eller till och med cuper utomhus så småningom och därefter ta nya tag mot säsongen 2021/22.

 

Oerhört viktigt nu är att följa de restriktioner som gäller för träning. Alla måste hjälpa till så att vi minskar smittorisken och så att inte möjligheten att få träna begränsas igen, utan snarare utökas också till den åldersgrupp som ännu inte får träna inomhus. Allt står att läsa under fliken Coronahantering på Ankarets hemsida och i varje lag ska ledarna veta hur man får röra sig i hallarna för att inte krocka med andra som tränar före och efter det egna laget. 

 

Vi vet att detta supertrista har ett slut och att det kommer en tid när vi får spela matcher som vanligt igen. Fast vem hade anat att det skulle vara så otroligt segt innan vi är där??

 

Ta hand om er alla och bidra till att minska smittan! Vi kommer att synas för en massa kul och spännande matchspel igen så småningom.


/Styrelsen i HK Ankaret

Skånes HF och kommunen 22 januari
2021-01-25 11:15


Coronainformation 22 januari - Skånes Handbollförbund - Skånes Handbollförbund (skanskhandboll.se)


Ny CORONA INFO 
I dag har vi fått besked från Lomma Kommun att barn födda 2005 och senare får lov att börja träna inomhus igen. I begränsad omfattning.
Så här skriver Lomma Kommun:
"Det är upp till respektive förening att se till att man förebygger smittspridning genom att dela upp stora grupper i mindre och att se till så att alla byter om hemma. Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning gäller som tidigare. För att följa riktlinjerna kommer Lomma kommun enbart att hyra ut offentliga lokaler till föreningar som kan garantera att de kan fullfölja Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Fritidsenheten kommer kontinuerligt att följa upp efterlevnaden och kommer inte hyra ut till föreningar som bryter mot detta."
Alla spelare födda 2005 eller senare får komma in i värmen från den 25 januari. Fortfarande gäller att vi ska hålla distans varför vi tolkar det som att vi inte kan ha matchsituation under träning. 
Precis samma regler som före de senaste restriktionerna började gälla, med stor disciplin:
- Kom ombytt till träningen
- Alla som kommer in ska desinficera sig vid ingången i BBH 
- In och utpassering måste ske så att lagen INTE möter varandra på väg ut och in.
- Inga besök av föräldrar på träningen, de väntar utanför
- Avsluta träningen 5 minuter innan och vädra ur hallen
- Dusch i omklädningsrummen är inte tillåten.
- Inget mingel i foajén eller andra utrymmen utan gå ut ur BBH direkt. 
- Ovan regler modifieras efter bästa förmåga i övriga hallar

Vi räknar med att kommunen kommer att göra oannonserade tillsyner. Det är alltid ni som tränare som är ansvariga för att råden följs, annars riskerar HK Ankaret att inte få träna inomhus alls.

För spelare födda 2004 eller tidigare gäller tyvärr fortfarande att det är träning utomhus i grupp om max 8 eller på Zoom eller liknande. Vi hoppas att vi snart ska få berätta om att ni får träna inomhus igen. Håll ut!

HK Ankarets Styrelse 2020-01-22
2020-12-30 15:25

Nyårshälsning från HK Ankaret

 

Detta märkliga, och ur föreningssynvinkel tråkiga, år 2020 är till ända och vi skall försöka oss på en nyårshälsning helt utan att använda ”C-ordet” som präglat större delen av året. Utmanande men värt ett försök då vi tror att ni liksom vi vill börja tänka på något annat när vi går in i ett nytt spännande 2021.


Föreningsverksamhet handlar om att göra saker tillsammans. I förening med övriga medlemmar. Ordet i sig signalerar alltså en direkt motsats till ”social distansering” som blivit ett av årets begrepp.


Detta har varit utmanande för oss alla. En styrelse som tvingats till distansmöten som till stor del fått koncentreras till en enda fråga och hur den kan hanteras på bästa sätt. Ledare och spelare som tvingats hitta nya sätt att bedriva sin träning. Sponsorer som inte kunnat erbjudas den uppmärksamhet som våra hemmaarrangemang normalt innebär. Anhöriga som inte fått njuta av att se sina barn och ungdomar spela matcher och cuper. Och inte minst vår fantastiska hemmapublik som inte kunnat erbjudas den spänning och stämning som vi blivit bortskämda med i Borgebyhallen de senaste åren.


Men utmaningarna till trots så är vi nöjda och stolta över det arbete som gjorts och vill rikta ett stort tack till alla engagerade föräldrar, ledare, spelare, sponsorer m fl för era insatser det gångna året. Att begränsa smittspridning har tagits på stort allvar av alla involverade och det har varit en fröjd att följa idérikedomen och anpassningsförmågan från alla ledare i klubben. Full aktivitet ute på gräsplaner, i löpspåren, utegymmet och på beachplanerna. Och senare under hösten digitala träningspass via Facebook, Zoom, SolidSports etc. Stort tack också till alla ledare, spelare och föräldrar för insatsen med försäljning av våra föreningshäften. De utgör en viktig del i föreningens ekonomi, inte minst en säsong som denna då vi helt saknar intäkter från bl a kioskverksamhet och entréavgifter.


Som handbollsspelare och som ledare vill man självfallet ha sportsliga utmaningar. Oavsett om det är mer lekfullt som i barnhandboll där det är de individuella färdigheterna som man vill se utvecklas eller om det finns en resultattavla och en serietabell att följa som i äldre årgångar. Att få mäta sig med en motståndare och få ett kvitto på vad alla timmars träning, allt nötande, all svett och alla blåmärken har gett för resultat – det är ju trots allt det vi strävar efter.


Nu har det dröjt lång tid sedan våra spelare fått möjlighet att testa sina färdigheter i matchsammanhang. Men vi är övertygade om att de insatser som gjorts från ledare, föräldrar och inte minst spelarna själva kommer att visa sig oerhört värdefulla framöver.


Nu ligger ett nytt, orört och spännande år framför oss. En storskalig vaccinationskampanj ser ut att vara på gång och vi håller alla våra tummar för att året som kommer skall bli ett mer normalt handbollsår. Vi vill ju ha minihandbollssammandrag i en fullknökad Borgebyhall, rafflande USM-äventyr för våra ungdomar, våra representationslag i spel inför fulla läktare, flera fulla bussar med ungdomar på väg mot Partille Cup till sommaren och spännande Lundaspelsfinaler om exakt ett år.


Från styrelsens sida kan vi utlova full fart framåt. Vi har massor av idéer kring hur vår fantastiska förening skall utvecklas vidare framöver med eller utan begränsningar på grund av det där C-ordet som inte skulle nämnas…


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla och ett stort tack för året som gått!!


// Styrelsen HK Ankaret

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer