Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HK Ankaret
Handboll

Bli medlem i HK Ankaret
BLI MEDLEM
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
Skånes HF och kommunen 22 januari
2021-01-25 11:15


Coronainformation 22 januari - Skånes Handbollförbund - Skånes Handbollförbund (skanskhandboll.se)


Ny CORONA INFO 
I dag har vi fått besked från Lomma Kommun att barn födda 2005 och senare får lov att börja träna inomhus igen. I begränsad omfattning.
Så här skriver Lomma Kommun:
"Det är upp till respektive förening att se till att man förebygger smittspridning genom att dela upp stora grupper i mindre och att se till så att alla byter om hemma. Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning gäller som tidigare. För att följa riktlinjerna kommer Lomma kommun enbart att hyra ut offentliga lokaler till föreningar som kan garantera att de kan fullfölja Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Fritidsenheten kommer kontinuerligt att följa upp efterlevnaden och kommer inte hyra ut till föreningar som bryter mot detta."
Alla spelare födda 2005 eller senare får komma in i värmen från den 25 januari. Fortfarande gäller att vi ska hålla distans varför vi tolkar det som att vi inte kan ha matchsituation under träning. 
Precis samma regler som före de senaste restriktionerna började gälla, med stor disciplin:
- Kom ombytt till träningen
- Alla som kommer in ska desinficera sig vid ingången i BBH 
- In och utpassering måste ske så att lagen INTE möter varandra på väg ut och in.
- Inga besök av föräldrar på träningen, de väntar utanför
- Avsluta träningen 5 minuter innan och vädra ur hallen
- Dusch i omklädningsrummen är inte tillåten.
- Inget mingel i foajén eller andra utrymmen utan gå ut ur BBH direkt. 
- Ovan regler modifieras efter bästa förmåga i övriga hallar

Vi räknar med att kommunen kommer att göra oannonserade tillsyner. Det är alltid ni som tränare som är ansvariga för att råden följs, annars riskerar HK Ankaret att inte få träna inomhus alls.

För spelare födda 2004 eller tidigare gäller tyvärr fortfarande att det är träning utomhus i grupp om max 8 eller på Zoom eller liknande. Vi hoppas att vi snart ska få berätta om att ni får träna inomhus igen. Håll ut!

HK Ankarets Styrelse 2020-01-22
2020-12-30 15:25

Nyårshälsning från HK Ankaret

 

Detta märkliga, och ur föreningssynvinkel tråkiga, år 2020 är till ända och vi skall försöka oss på en nyårshälsning helt utan att använda ”C-ordet” som präglat större delen av året. Utmanande men värt ett försök då vi tror att ni liksom vi vill börja tänka på något annat när vi går in i ett nytt spännande 2021.


Föreningsverksamhet handlar om att göra saker tillsammans. I förening med övriga medlemmar. Ordet i sig signalerar alltså en direkt motsats till ”social distansering” som blivit ett av årets begrepp.


Detta har varit utmanande för oss alla. En styrelse som tvingats till distansmöten som till stor del fått koncentreras till en enda fråga och hur den kan hanteras på bästa sätt. Ledare och spelare som tvingats hitta nya sätt att bedriva sin träning. Sponsorer som inte kunnat erbjudas den uppmärksamhet som våra hemmaarrangemang normalt innebär. Anhöriga som inte fått njuta av att se sina barn och ungdomar spela matcher och cuper. Och inte minst vår fantastiska hemmapublik som inte kunnat erbjudas den spänning och stämning som vi blivit bortskämda med i Borgebyhallen de senaste åren.


Men utmaningarna till trots så är vi nöjda och stolta över det arbete som gjorts och vill rikta ett stort tack till alla engagerade föräldrar, ledare, spelare, sponsorer m fl för era insatser det gångna året. Att begränsa smittspridning har tagits på stort allvar av alla involverade och det har varit en fröjd att följa idérikedomen och anpassningsförmågan från alla ledare i klubben. Full aktivitet ute på gräsplaner, i löpspåren, utegymmet och på beachplanerna. Och senare under hösten digitala träningspass via Facebook, Zoom, SolidSports etc. Stort tack också till alla ledare, spelare och föräldrar för insatsen med försäljning av våra föreningshäften. De utgör en viktig del i föreningens ekonomi, inte minst en säsong som denna då vi helt saknar intäkter från bl a kioskverksamhet och entréavgifter.


Som handbollsspelare och som ledare vill man självfallet ha sportsliga utmaningar. Oavsett om det är mer lekfullt som i barnhandboll där det är de individuella färdigheterna som man vill se utvecklas eller om det finns en resultattavla och en serietabell att följa som i äldre årgångar. Att få mäta sig med en motståndare och få ett kvitto på vad alla timmars träning, allt nötande, all svett och alla blåmärken har gett för resultat – det är ju trots allt det vi strävar efter.


Nu har det dröjt lång tid sedan våra spelare fått möjlighet att testa sina färdigheter i matchsammanhang. Men vi är övertygade om att de insatser som gjorts från ledare, föräldrar och inte minst spelarna själva kommer att visa sig oerhört värdefulla framöver.


Nu ligger ett nytt, orört och spännande år framför oss. En storskalig vaccinationskampanj ser ut att vara på gång och vi håller alla våra tummar för att året som kommer skall bli ett mer normalt handbollsår. Vi vill ju ha minihandbollssammandrag i en fullknökad Borgebyhall, rafflande USM-äventyr för våra ungdomar, våra representationslag i spel inför fulla läktare, flera fulla bussar med ungdomar på väg mot Partille Cup till sommaren och spännande Lundaspelsfinaler om exakt ett år.


Från styrelsens sida kan vi utlova full fart framåt. Vi har massor av idéer kring hur vår fantastiska förening skall utvecklas vidare framöver med eller utan begränsningar på grund av det där C-ordet som inte skulle nämnas…


Ett riktigt GOTT NYTT ÅR till er alla och ett stort tack för året som gått!!


// Styrelsen HK Ankaret

Giab
2020-12-22 14:44
I samarbete med GIAB har vi som förening valt att göra vad vi kan för att spara in på vårt klimatavtrykck samtidigt donerar du pengar till HK Ankaret som verksamhet. 
Restriktioner Lomma Kommun
2020-12-19 12:26
I enlighet med regeringens och FHMs direktiv, gällande försök att minska smittspridning av Covid-19, den 18 december stänger Lomma kommun alla idrottshallar för träning fr o m den 19 december och tills vidare.

Ytterligare information kommer under måndagen den 21 december.

Olyckligt för alla våra barn/ungdomar och föreningslivet - vi hoppas på snabb återgång till öppna hallar igen. Det besked vi fick den 14 december, där även äldre ungdom skulle få börja träna igen, fick ett abrupt slut. Men vår förhoppning är givetvis att vi ska klara det här tillsammans och kunna komma igång med vår fantastiska verksamhet om inte alltför lång tid.


/Birgitta Nygren
HK Ankarets Kansli
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer