Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till HK Ankaret

HK Ankaret är en av Skånes största handbollsföreningar med en av Sveriges starkaste ungdomsverksamheter. Vår bas är högklassiga Borgebyhallen i Bjärred, Lomma kommun, med plats för 400 åskådare, Kansli samt Ankaret Shop & Café.

 

Vill du bli medlem i HK Ankaret? Klicka då här!


Postadress:
HK Ankaret - Handboll
Tennisväg 2 B
237 41 Bjärred
Besöksadress:
Borgeby IP
23741 Bjärred
Kontakt:
Tel: 046-291957 
E-post: info@hkankaret.se Bg 221-2124
Org nr 846001-6598
 
Fyra spelare från HK Ankaret i Skånelaget
2018-10-12 10:29
Stort grattis till Sofia Axelsson och Emma Olausson F03 samt Felix Söderström och Andreas Gossé P03 som kommer representera Skånelaget 9-11 nov i Sverige Cupen. Skåne som dominerar stort på ungdomssidan får ställa upp med två lag (GUL och RÖD) Tjejerna finns i varsitt lag medan killarna spelar i Lag Röd.
Sverige Cupen går i Nyköping och vi önskar våra ungdomar stort lycka till!!
Tävling - Vad ska vår maskot heta?
2018-10-01 16:26
Vi har skaffat en maskot som kommer vara med på våra seniormatcher, cuper mm. 
Nu vill vi ha en namn på vår nya kompis. Vad ska den heta? Ett bra pris till vinnaren. 
Skriv ditt förslag här nedan eller skicka till anders.hkankaret@gmail.com   Bidrag senast fredag kl 20,00. 
Vinnaren kommer utses på lördag den 6 okt i pausen vid hemma premiären för vårt div 1 lag. 
Vi möter IF Kristianstad Kl 15,00 i Borgebyhallen.

Vi ses på lördag!
Sportchefen
Handbollsfest i Borgebyhallen
2018-08-25 06:46
Idag står vi som värd för träningsmatchen mellan lagen från Handbollsligan Lugi och Eskilstuna Guif kl 11.00 och direkt efter spelar vårt herrlag mot seriekonkurrenten HK Country kl 13.00.
Det blir med andra ord riktig handbollsfest i Borgebyhallen och vi hoppas fylla hallen och skapa en bra stämning. Igår kväll fick vi se vårt lag träningsspela mot IFK Kristianstad i en målrik match 32-35 där några nya spelare visade upp sig bl.a Kalle Kretz ( 2 mål ) Alex Fridälv (4 mål) och Simon Nordh (3 mål).

För att täcka våra kostnader för arrangemanget tar vi en entré på 50 kr för för båda matcherna och det gäller även för spelare/ledare i HK Ankaret.

Varmt välkomna till Borgebyhallen och kom tid om ni vill ha en plats på läktaren för idag blir den fylld!

/HK Ankaret

Bilden tagen av Peter Lindblad
UNGA LEDARE SÖKES till HK Ankaret
2018-07-30 11:37

I HK Ankaret eftersträvar vi engagemang i flera dimensioner och vi kombinerar bredd med idrottsliga framgångar. Detta innebär att alla ska ges möjlighet att vara med och utvecklas från sin nivå men också att vi från och med B-ungdom eftersträvar att tillhöra de mest framgångsrika handbollsklubbarna i Skåne.

 

För att:

- erbjuda unga spelare att även utvecklas som ledare

- klara framtida ledarförsörjning 

 

gör HK Ankaret nu en satsning och tar ett nytt grepp genom att satsa på ett ledarprogram för unga ledare!

Vi söker tjejer/ killar från födda 2003 - 1999 till vår ungdomssatsning där ledarna är en mycket viktig del till vår framgång. 

Ni ingår i ett ledarteam runt ett ungdomslag och kommer under året ha en mentor som utvecklar er som framtida ledare inom handboll.

Vi kommer placera ut ett antal unga ledare till våra flicklag resp. pojklag.

Våra nya unga ledare kommer att få en ersättning vid fullgjort program.

 

Perioden är aug 2018 till maj 2019

 

Ansökan skickas senast den 6 aug till info@hkankaret.se märk ansökan i rubriken ”Unga ledare sökes"

 

Ledarskap i fokus – Zanotti & Harris hakar på!
2018-06-27 06:46
HK Ankaret fortsätter sin långsiktiga satsning på ett av föreningens viktiga fokusområden – ledarutveckling & ledarförsörjning för barn & ungdom samt tjej & damhandboll!

 

Sedan tidigare har HK Ankaret bl a arbetat med ledarutveckling via Svenska handbollsförbundets utbildningsprogram och då i kombination med den lyckade satsningen ”Teknik före Taktik” tillsammans med Johan Zanotti, numera tränare i danska Sydhavsøerne – ett satsning för utveckling av ungdomshandboll. 

 

”Vi tar nu nästa steg i vår satsning på fortsatt barn & ungdomshandboll samt ökat fokus på vår tjej & dam verksamhet, säger sportchef Anders Tiensuu. Vår tjej & dam verksamhet står för hälften av föreningens  aktivitet. Här bygger vi nu vidare från en bra bas och har förmånen av att på Dam Senior/Junior fortsätta med etablerade Rolle Nilsson och hans ledarteam bestående av Thomas Krone, Jiri Polak och Maria Hollfast (sjukgymnast/fystränare).  Samtidigt knyter vi ytterligare spetskompetens till oss i termer av Johan Zanotti och Niklas Harris. Niklas som tränat damelitlaget H65 och idag är Svenska U18 lagets huvudcoach kommer att bidra med all sin erfarenhet av att utveckla tjej & damhandboll från barn & ungdom till elit. Johan och Niklas kommer i första hand att jobba med våra unga tjejer i hallen och också ingå i projektet ”Ledarskap i fokus” och här bidra med erfarenheter både på och utanför planen som stöd för föreningens fortsatta satasning på barn & unfdomshandboll. Det handlar om att ge oss fler verktyg för ökad kvalitet men också skapa en långsiktig ledarförsörjning”.

 

”Med Niklas Harris som förbundskapten för Svenska U18 för tjejer och Zanotti fd. förbundskapen för U20 för killar och nu tränare i Danmark, så vet jag att vi har de allra bästa förutsättningarna att skapa en plattform för samtliga nivåer av HK Ankarets tjej & dam sida, såväl med ny tänk och gedigen organisation”, säger Rolle Nilsson.


"Jag ser framemot att vidareutveckla samarbetet med HK Ankaret, ett samarbete som vi startade för 4 år sedan. HK Ankaret är en klubb med häftiga visioner och som vill jobba med grunden innan man bygger toppen, säger Johan Zanotti.

 

”Jag tycker att det ska bli väldigt kul att få jobba i HK Ankaret framåt. Den utvecklingen jag har sett i HK Ankaret de senaste åren är häftig. Man har lyckats få till en fantastisk utveckling på ungdomssidan och ett herrlag på hög nivå i div 1. Det ska bli spännande att få var med på damsidans utveckling framöver. Föreningen har redan många duktiga ledare med hög kompetens så det blir mer som att ingå i ett team med många kunniga personer. 

Det är extra roligt att komma till HK Ankaret för det var här jag började spela handboll för väldigt många år sedan. Jag gjorde mina första bollskoleår i Bjärehovskolans handbollshall”, berättar Niklas Harris.

 

-          Det känns mycket inspirerande, säger Patrik Romberg ordförande i HK Ankaret. Föreningen har idag ca 750 medlemmar varav ca 120 ledare som spänner över samtliga årgångar. Intresset för handboll är stort, HK Ankaret fortsätter utveckla sin barn & ungdomsverk. Vi fortsätter växa och inför kommande säsong har vi nästan 40 lag i seriespel över samtliga årgångar med bas i minihandboll och barn & ungdom hela vägen till seniorspel

Extra roligt är att vår satsning på minihandboll som fortsätter och växer i både Bjärred och Lomma.

Med riktade insatser, med stöd via partners, ökar vi nu antalet ledare som utbildar sig via Svenska handbollsförbundet för att på så sätt ytterligare säkerställa att vi ligger i framkant kring hur vi på bästa sätt ska utveckla vår viktiga kärnverksamhet, ungdomshandbollen. Till detta kunde vi i våras berätta om vår satsning på herrsidan och den tränarkonstellation som nu är på plats. Det tillsammans med vår nu utökade och fokuserade satsning kopplat till vår dam & tjejverksamhet, nytillskott på HJ och PA som vi återkommer till samt vår bredare och ökade satsning på våra ledare aktiva inom samtliga barn & ungdomskullar, skapar  goda förutsättningar för att fortsatt kunna erbjuda barn & ungdomar en stimulerande plattform för utveckling och samtidigt erbjuda handbollsunderhållning i Lomma kommun.      

 

 

Nyheter från våra lag
Damlaget, 17/10 14:08 
Herr U-lag, 14/10 15:43 
Damlaget, 09/10 13:12 
Flickor A 03/04, 08/10 18:01 
Damlaget, 08/10 17:49 
Damlaget, 07/10 17:27 
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer