Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
HK Ankaret
Handboll
Bjerredsloppet

Bjerredsloppet
2020-03-18 13:24

Info Corona – I rådande stunder vill vi kommunicera att Bjerredsloppet kommer gå av stapeln precis som planerat, den 6 juni 2020. 

Klubben följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer så skulle något ändras anpassar loppet sig efter det. Anmälan planeras öppna mitten på april. 

 

Bjerredsloppet

 

Starten för Bjerredsloppet gick den 6 juni 2015. Vår ambition är att skapa en löparfest längs den vackra naturen vid havet i Bjärred. Vi vill att Bjerredsloppet ska bli en naturlig del i nationaldagsfirandet och kommer fortsätta att lägga till nyheter inför varje nytt år. 2016 blev första året med ett barnlopp och ökat utbud av mat & dryck vid start och mål! 2018 och 2019 ökade antalet deltagare och det lokala engagemanget och 2019 lyckades vi ha över 500 deltagare, vilket är fantastiskt roligt.

 

Banan går längs havet och bjuder på 4 olika underlag, grus, gräs, asfalt och den avslutande målrakan på sandstranden in mot Långa Bryggan. Välj mellan 10 km, 5,6 km eller barnloppet på 1,1 km


Håll er uppdaterade på https://www.facebook.com/bjerredsloppet 

 

Hoppas att vi ses den 6 juni!  

 

Bjerredsloppet firar 5 år - 2019-06-06
2019-05-12 17:22
Starten för Bjerredsloppet gick den 6 juni 2015. Vår ambition är att skapa en löparfest längs den vackra nuturen vid havet i Bjärred. Vi vill att Bjerredsloppet ska bli en naturlig del i nationaldagsfirandet och kommer fortsätta att lägga till nyheter inför varje nytt år. 2016 blev första året med ett barnlopp och vi har ökat antal deltagare varje år och nu siktar att nå 550 deltagare fördelat på 3 klasser!

Banan går längs havet och bjuder på 4 olika underlag, grus, gräs, asfalt och den avslutande målrakan på sandstranden in mot Långa Bryggan. Välj mellan 10km, 5,6 km eller barnloppet på 1,1 km


Starttider:

1,1 km, kl.13.00

10 km, ca kl.13.20

5,6 km, ca kl.13,30


Anmälan görs via denna länk https://signup.eqtiming.no/?Event=Bjerredsloppet&lang=swedish


Bjerredsloppet 2018
2018-05-23 16:30
Nedan följer lite praktikaliteter att tänka på inför loppet och på själva tävlingsdagen.

Distanserna är 5,6 km och 10 km och båda loppen startar vid Långa Bryggan i Bjärred. Båda är kontrollmätta av godkänd kontrollant från Svenska Friidrottsförbundet. Det blir en utmanande start uppför backen som leder mot Sommarkiosken för att sedan vika av in mot Gamla Bjärred (genom grus parkeringsplasten). När det, efter en vacker löprunda på Gyllins Ängar och längs stranden sedan är dags för målrakan så är det kanske Sveriges tuffaste upplopp, nämligen i lös sand de sista 100 meterna. Underlaget varierar från grus, sand, singel, gräs och asfalt och kan inte godkännas för rekordnoteringar.


Vi har även ett lopp för barnen på 1,1 km också. Även detta med start och mål vid Långa Bryggan. Start kl 13:00.


10 km startar ca kl. 13,20 och 5,6 km startar ca 13,30 .


Resultat kommer att finnas på vår facebooksida direkt efter loppet. Full bansträckning ser ni på www.facebook.com/bjerredsloppet. Observera att 10 km banan är två varv (vändning vid BOJK seglingsklubb). Det kommer att finnas markeringar utmed banan för att undvika att springa fel och dessutom kommer våra funktionärer också finnas till hands för att leda rätt. 

Prisutdelning för 5,6 samt 10 km kommer att ske efter loppen, ca kl 14.30. Samtliga deltagare får medalj. Vinnarna i 5,6 samt 10 km, dvs dam och herr, får en pokal samt blommor. Vinnarna får träningskort (olika giltighetstid beroende på placering och sträcka ni sprungit) på Nordic Wellness.


Tidtagningen är automatisk och tidtagningschipet är fäst på nummerlappen. Alla deltagare får ett sms från EQ timing (tidtagarföretaget) någon dag innan med information och startnummer. Ta med detta nummer vid hämtning av nummerlapp. Nummerlapp (samt säkerhetsnålar) kan hämtas från kl 10-12 den 6 juni, vid Långa bryggan. Nummerlapp kan även hämtas på söndagen kl 16:00 – 18:00 i HKAnkarets lokaler på Tennisvägen. Vi ser gärna att Bjärredsborna tar cykeln till Långa Bryggan. För er som måste ta bilen så finns det parkeringsplatser i första hand vid grusparkeringen ovanför Långa Bryggan. Kom i tid så att du slipper stressa och istället kan njuta av uppladdningen och uppvärmningen. Vår sponsor Nordic Wellness kommer att sköta uppvärmningen och vår andra sponsor Kiviks Musteri kommer att bjuda på dryck. Våra ungdomar säljer kylda drycker och massor av gott.


Uppvärmning börjar 12:50 för 1,1 km och kommer sen vara i samband med varje start.

Vätskekontroll kommer att finnas vid Fågeltornet och vid målgång. 

Sjukgymnast kommer att finnas vid starten och rycker ut om något skulle hända längs loppet. 

Toaletter finns både vid Långa Bryggan (både kommunala och inhyrda BajaMajor) samt vid Fågeltornet (kommunal) utmed banan.


Som ni kanske redan läst så samarbetar vi med Henrik Superman och 20 kr per anmälan kommer att skänkas till dom.

För mer information, titta närmare på www.facebook.com/bjerredsloppet och ni är välkomna att ringa 046-291957 eller direkt till Anders Tiensuu på 0708-190096 som finns som ansvarig på plats under tävlingen


Vi hoppas på härligt väder och en folkfest och att ni är med att skapa en nationaldags tradition i Bjärred! Vi vill även passa på att tacka våra sponosorer, Swedbank, Kiviks musteri (Solnäs gård), Nordic Wellness, Dreamstar och Lomma Kommun som gör detta lopp möjligt!

Mvh

Vi från Bjerredsloppet, Löparklubben Ankaret

Helene Gerge Nilsson, Jonas Larsson, Anders Tiensuu, Örjan Sundevall


Anmälan till Bjerredsloppet
2016-05-19 23:15
Uppvärmningen innan start 2015

Ta möjligheten och deltaga i det vackra Bjärredsloppet den 6 juni som bjuder på underbara miljöer. Banan går längs havet och bjuder på 4 olika underlag, grus, gräs, asfalt och den avslutande målrakan på sandstranden in mot Långa Bryggan. Välj mellan 10km, 5,6 km eller barnloppet på 1,1 km


Starttider:

1,1 km, kl.13.00

5,6 km, kl.13.20

10 km, kl.13,30


Anmälan görs via denna länk 
https://signup.eqtiming.no/?Event=Bjerredsloppet

Utmana dina vänner!

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Matchprogram Div1 HS 7 mars
Ankaret Shop
Våra sponsorer