Damer senior Div 3

Referat: Botulfsplatsens BK - HK Ankaret
Damlaget startade 2019 med en ny vinst
2019-01-06 16:10
Damlaget var i det kylslagna Bollhuset och spelade första matchen för 2019. På andra sidan stod Botulfsplatsen som motståndare som bjöd på ett kämpande och uppoffrande spel. Ny vinst inkasserades med en desarmerad 9-metersuppställning.
När man möter ett på förhand svagare motstånd gäller det att hitta en målsättning för att få ut så mycket som möjligt av matchen. Det gamla knepet med "7-3 i kvarten" blev ett gemensamt mål och sett till resultatet så var det inte långt ifrån att det lyckades. Ett mindre insläppt mål så hade vi varit i hamn. Med endast 3 ordinarie  9-metersspelare blev det en stor belastning med i princip 60 minutersspel för alla 3 som kan ha bidragit till det lite böljande resultatet framåt.

Siffrorna kunde blivit större om vi hade hittat rätt i alla våra avslut och om vi hade varit lite mer på tårna i försvaret i första halvlek. Åtta insläppta mål var i överkant men en del returer som hamnade i fel händer och lite för ivriga i att springa på kontringar var de främsta orsakerna till några baklängesmål. I halvlek stod det 13-8 och räknat till alla våra avslut så kunde de gjorda målen varit några fler.

I andra halvlek släppte vi in 4 mål fram tills matchens sista skott som blev det 5:e i den halvleken för Botulfsplatsen och med det resultatet var försvaret bättre än i första halvlek. Några kontringar och ett anfallspel med 2 linjespelare skapade ett försprång som till slut blev till en 15-målseger. Inte riktigt nöjda med totalen men "en-dag-på-jobbet" seger var väl bra som inledning på det nya året. Nu återstår 8 matcher av serien och närmast är det 3 veckors matchuppehåll innan Björnen från Sjöbo kommer på besök den 27/1, håll ut tills dess så ses vi i "Borgen" om några veckor.