Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Botulfsplatsens BK
13 - 28
HK Ankaret
Botulfsplatsens BK13 - 28HK Ankaret

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 06 januari, 14:30
Plats:Bollhuset A-hall
Serie:DA Div 3 S   Tabell >>
Samling:13:30
Trupp:Andrea Ekdahl
Cathlin Berg
Ebba Fredlund
Elin Larsson
Emelie Malmberg
Kajsa Hansson Willis
Matilda Puumalainen
Miranda Alm
Natalie Ahlandsberg
Sabina Roos
Wilma Berndtsson
Damlaget startade 2019 med en ny vinst
2019-01-06 16:10
Damlaget var i det kylslagna Bollhuset och spelade första matchen för 2019. På andra sidan stod Botulfsplatsen som motståndare som bjöd på ett kämpande och uppoffrande spel. Ny vinst inkasserades med en desarmerad 9-metersuppställning.
När man möter ett på förhand svagare motstånd gäller det att hitta en målsättning för att få ut så mycket som möjligt av matchen. Det gamla knepet med "7-3 i kvarten" blev ett gemensamt mål och sett till resultatet så var det inte långt ifrån att det lyckades. Ett mindre insläppt mål så hade vi varit i hamn. Med endast 3 ordinarie  9-metersspelare blev det en stor belastning med i princip 60 minutersspel för alla 3 som kan ha bidragit till det lite böljande resultatet framåt.

Siffrorna kunde blivit större om vi hade hittat rätt i alla våra avslut och om vi hade varit lite mer på tårna i försvaret i första halvlek. Åtta insläppta mål var i överkant men en del returer som hamnade i fel händer och lite för ivriga i att springa på kontringar var de främsta orsakerna till några baklängesmål. I halvlek stod det 13-8 och räknat till alla våra avslut så kunde de gjorda målen varit några fler. 

I andra halvlek släppte vi in 4 mål fram tills matchens sista skott som blev det 5:e i den halvleken för Botulfsplatsen och med det resultatet var försvaret bättre än i första halvlek. Några kontringar och ett anfallspel med 2 linjespelare skapade ett försprång som till slut blev till en 15-målseger. Inte riktigt nöjda med totalen men "en-dag-på-jobbet" seger var väl bra som inledning på det nya året. Nu återstår 8 matcher av serien och närmast är det 3 veckors matchuppehåll innan Björnen från Sjöbo kommer på besök den 27/1, håll ut tills dess så ses vi i "Borgen" om några veckor.

Allez Ankaret

Botulfsplatsen-HK Ankaret (8-13) 13-28
Ebba Fredlund 6, Maria Hollfast 5, Sabina Roos 5, Andrea Ekdahl 3, Wilma Berndtsson 3, Cathlin Berg 2, Elin Larsson 2, Mathilda Puumalainen 1, Miranda Alm 1.


<< Tillbaka

 
 
Ankaret Shop
Våra sponsorer